Sausainiai su riešutų sviestu
Jums reikės:
- 2 puodelių kvietinių miltų;
- Puodelio natūralaus riešutų sviesto;
- Šaukšto kepimo miltelių;
- Puodelio pieno.
Kaip gaminti?
Sumaišykite riešutų sviestą su pienu. Atskirame inde sumaišykite miltus su kepimo milteliais, palengva pilkite į dubenį su riešutų sviestu ir pienu, maišykite. Tešla turi būti tokia, kad ją galėtumėte kočioti. Jei reikia, įpilkite daugiau miltų arba pieno. Pabarstykite stalą kvietiniais miltais, iškočiokite tešlą, formuokite norimas sausainių figūrėles. Kepkite 200 laipsnių Celsijaus temperatūroje 15-20 minučių.
Imbieriniai sausainiai šunims
Jums reikės:
- Puodelio vandens;
- 50 ml alyvuogių aliejaus;
- 2 šaukštų medaus;
- 3 puodelių miltų,
- Pusės šaukštelio imbiero;
- Šaukštelio smulkiai supjaustyto imbiero;
- Pusės šaukštelio gvazdikėlių.
Kaip gaminti?
Jums reikės dviejų indų: viename sumaišykite medų, alyvuogių aliejų ir vandenį, kitame – prieskonius, imbierą ir miltus. Palengva supilkite birų mišinį į indą su vandeniu, aliejumi ir medumi, gerai išmaišykite Prieš kepant tešlą rekomenduojama pašaldyti 3-4 valandas. Kai suformuosite sausainius, kepkite 180 laipsnių temperatūroje 15-20 minučių.
Sausainiai šunims iš moliūgo
Jums reikės:
- 2,5 puodelio ryžių miltų;
- 2 kiaušinių;
- Pusės puodelio smulkinto moliūgo;
- Pusės arbatinio šaukštelio smulkintų petražolių;
- Šaukštelio smulkinto imbiero;
- 1 banano.
Kaip gaminti?
Supjaustykite bananą, supilkite smulkintą moliūgą, petražoles ir imbierą, gerai išmaišykite. Įmuškite kiaušinius, supilkite miltus, gerai išmaišykite. Tešla turi būti drėgna, bet standi. Iškočiokite tešlą, kad ji taptų 1-2 cm storio, formuokite sausainius. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 30-40 minučių.